content="_GpqBBbrx8qPxw3WjSEBZVqY3ern3YZFgXxfgk7_Cnk" /> Bind presenningen din riktig – Presenning Eksperten

Bind Presenningen Riktig


En Presenning som kan håndtere væforholdene i Norge om vinteren...det må vel være det viktigste poenget når det gjelder å velge en slitesterk presenning til båten din?

Rundt denne tiden av året (sommeren og sen sommeren og høsten) vil mange båteiere se etter å lagre båtene sine over vinterperioden trygt, sikkert og uten skader...som kan oppstå under vinteropplag. Disse vinter opplags presenningene kommer i mange varianter og kan selvfølgelig virke som ganske dyre. ...MEN det er jo ikke noe tvil om at det er mye rimeligere å dekke båten sin til med en kvalitetspresenning av høy kvalitet fra Presenning Eksperten (www.presenningeksperten.no ) enn å lagre den inne i et alternativt båthotel...som koster mangfoldige tusen hvert år. 


Følg de enkle trinnene nedenfor, så får du en effektiv og billig løsning for overvintring av fartøyet ditt når det gjelder bruken av robuste presenninger som tåler en trøkk eller to (les: 1,000 ;-):


1. Å få størrelsen riktig - Du har kanskje allerede den perfekte råsterke presenningen i tankene dine og som passer til dine formål, men hvis ikke, foreslår vi en høykvalitet vinteropplagspresenning med sveitsisk patent laget av Tyske råvarer og som IKKE har vevd søm under PVC Presenning. Vi ser at de grønne værharde presenninger er de mest populære blant våre båtkunder. Å få størrelsen riktig, er selvfølgelig viktig. Se vår størrelsesguide for å sikre at din ikke blir for kort. 
LENKE: https://presenningeksperten.no/pages/storrelsesguide


2. På tide å dekke båten din - Når du har fått den ideelle størrelsen, er det på tide å dekke og sikre presenningen til båten. Forsøk å forutse potensielle problemområder. Skarpe kanter og hjørner kan selvfølgelig lage hull i de sterkeste vinteropplags presenningene, spesielt i hardt vær som for eksempel storm eller orkan. Løsningen på dette problemet er å dekke skarpe hjørner og kanter med tepperester eller gamle filler som du binder fast me tau eller en sterk tape. Bruk disse som polstring under vinteropplags presenningen.

Våre beste presenninger er absolut det du burde gå for skal du sikre båten din for vinteren.   Du kan selvfølgelig få disse i forskjellige farger, så spør oss gjerne om dette ved å sende oss en email til: info [at] PresenningEksperten.no (skiver denne emailen slik for ellers så får vi for mye SPAM). Potensielle problemområder er ofte ting som vindusrammehjørner, antennefester, og selvfølgelig selve stativet som holder vinter presenningen oppe. ….der må du selvfølgelig dekke til slik at en lettpresenning  ikke får så lett hull. 
Er det for eksempel skurer som stikker ut fra båtstativet ditt så må disse dekkes til før du legger presenningen over. 


3. Hvorfor er ett båtovertrekk som våres både sterkere og varer mye lenger enn en blytung PVC presenning?
Det er klart at mange tror at en TUNG PVC presenning til vinteropplag er bedere / sterkere enn en Lett vinteropplags presenning som vi representerer.  La meg forklare. Selv har jeg eid en PVC presenning i en 4...5 år… den har allerede begynt å revne og råtne så det vet jeg alt om.  Noen mener at en tung båtoverdekning pressening er bedre siden de mener den vil holde seg på plass bedere… men det er slettes ikke riktig det heller for det er et lett problem å løse da man ganske så enkelt kan tjore fast presenningen med treliters kanner med frostveske i og gummistropper some vil gjøre at dette fjerer i vinden. 

4. Festing - litt mer detaljert - Sørg for å feste presenningen ordentlig. Kryssing og knytning av tauverk under båten eller surring til en trailer er tilstrekkelig for de fleste behov. Men hvis du trenger å gi tilgang til deler av båten, er et annet alternativ å forankre tauverk med en eller annen form for vekt ankerpunkt. Bruk av strikkesnorer eller gamle dekkrør er den perfekte tingen for denne jobben. Eller bare fyll en tom drikkeflaske / boks med sand, grus eller vann, bruk en strikkesnor og bind dem gjennom presenningsmaljene. Bruk en lengde strikkesnor eller tau for å binde presenningskrokene til øyene med akkurat nok lengde til å hvile på bakken uansett hvor du vil, for å unngå at de vektede flaskene banker og skraper mot skroget. Når du trenger tilgang, bare løsn litt på ledningen / røret og løft presenningen etter behov.  Men IKKE fest tauet til selve skroget på båten for da kan hele båten velte når det er sygt uvær. 

5. Støtt eventuelle lavpunkter - Det er viktig å støtte opp eventuelle lavpunkter under presenningen din. Unnlatelse av å gjøre dette kan medføre at presenningen samler vann når det har kommet mye nedbør og presenningen vi da slite på stativet du har brukt. Du kan legge en litt tykk planke eller ett rør (eller til og med strekke et tau) på områder hvor du kan tenke deg at presenningen kan få noe “heng”.  Nok en gang, husk å putte beskyttelse på skarpe kanter da disse kan føre til slitasje eller rive hull i kalesjen / presenningen. 

6. Forsikr deg til slutt om at du tillater ventilasjon - Hvis du slipper inn litt luft på steder, kan du unngå oppbygging av mugg og ting og tang. Så det er lurt å tillate lufteluker både foran og bak for å skaffe litt gjennomtrekk…..for da "Liker Båten" seg mye bedre. 

De som tar vare på båten sin har masse mer glede av den når sommeren setter in. Og selvfølgelig ikke bare det, men vedlikehold og reparasjoner blir det mindre og mindre av når man holder ting i stand….for det man minst har lyst å streve med er å plutselig få en masse ting å fikse på når man jo egentlig har lyst til å kose seg på sjøen med venner og familie...eller dra ut for å fiske litt makrell eller sette noen teiner for å skaffe seg noen krabber eller hummer ;-)
Jo...en skikkelig presenning som det er kvalitet over… det er noe du kommer til å være glad for at du anskaffet deg ved at du tok vare på båten din. 

Følg disse topp tipsene fra PresenningEksperten.no, så bør du få et effektivt og billig båtopplag for båten din under høst og vintermånedene. 


  Ofte Stilte Spørsmål (FAQ):

  HVILKE PRESENNINGER SLIPPER MEST LYS INN NÅ MAN SKAL JOBBE UNDER

  Disse krysslaminerte presenningene here som ikke er laget av PVC slippe MASSE LYS in. De hvite slippe mest lys in, men du kommer til å bli overrasket hvor mye lys du får inn ved bruk av de grønne og de blå også. I nær fremtid kommer vi til å ha presenninger som er krysslaminerte og som er transparante presenninger.

  HVA SLAGS TEMPERATUR TÅLER DISSE PRESENNINGENE?

  Disse presenningen blir faktisk sterkere og sterkere jo kaldere det blir. Vi garanterer de faktisk helt ned til minus 50 Celcius….og helt opp til plus 60 varmegrader.

  ER MALJENE STERKE PÅ DENNE PRESENNINGEN?

  Vi er en av de absolutt få presenningene som har to maljer i hvert hjørne….ikke nok med det, men der hvor maljene sitter er en FIREDOBBLET / brette kant som maljene er forankret i. En annen ting å nevne her er at siden disse presenningen ikke har noen vevde tråder, hvilket ville ha gjordt disse mye svakere, så vill de IKKE fortsette å revne slik vevde presenninger gjør helt automatisk. TiP: Når du skal dra presenningen over et stativ, så er det lurt om du IKKE binder deg fast i KUN Maljene, men heller “danner en sokk” to til flere steder på presenningen for så å dra den over. Dette vill ikke utsette unødvendig hardt press på en og en malje av gangen.

  HVOR MANGE MALJER ER DET PER METER?

  Det er en malje for hver meter. Og i tillegg til det så er det to maljer i hvert hjørne.  Legg igjen en kommentar


  Vennligst merk, kommentarer må bli godkjent før de blir offentligjordt.