Bind Presenningen Riktig


En Presenning som kan håndtere væforholdene i Norge om vinteren...det må vel være det viktigste poengen når det gjelder å velge en slitesterk presenning til båten din?

Rundt denne tiden av året (sommeren og sen sommeren) vil mange båteiere se etter å lagre båtene sine over vinterperioden trygt, sikkert og uten skader...som kan oppstå under vinteropplag. Det er en rekke alternativer for å dekke til fartøyet ditt, for eksempel under en sterk presenning etter som båtpresenninger er den rimligste måten å oppbevare båten på. Disse vinter opplags presenningene kommer i mange varianter og kan selvfølgelig virke som ganske dyre. Det er ikke noe tvil om at det er mye rimeligere å dekke båten sin med en kvalitetspresenning av høy kvalitet fra Presenning Eksperten (www.presenningeksperten.no ) enn å lagre den inne i et alternativt båthotel...som koster mangfoldige tusen hvert år. 


Følg de enkle trinnene nedenfor, så får du en effektiv og billig løsning for overvintring av fartøyet ditt når det gjelder bruken av robuste presenninger som tåler en trøkk eller to (les: 1,000 ;-):


1.Å få størrelsen riktig - Du har kanskje allerede den perfekte råsterket presenningen i tankene dine og som passer til dine formål, men hvis ikke, foreslår vi en høy kvalitet vinteropplagspresenning med sveitsisk patent presenning laget av Tyske råvarer og som IKKE har vevd søm under PVC Presenning. Vi ser at de grønne værharde presenninger er de mest populære blant våre båtkunder. Å få størrelsen riktig, er selvfølgelig viktig. Se vår presisjonsstørrelsesguide for å sikre at din ikke kommer til kort

(https://presenningeksperten.no/pages/tips-for-suksess ).

2.På tide å dekke båten din - Når du har fått den ideelle størrelsen, er det på tide å dekke og sikre presenningen til båten. Forsøk å forutse potensielle problemområder. Skarpe kanter og hjørner kan selvfølgelig lage hull i de sterkeste vinteropplags presenningene, spesielt i hardt vær som for eksempel storm eller orkan. Løsningen på dette problemet er å dekke skarpe hjørner og kanter med teppetester eller gamle filler som du holder fast me tau eller en sterk tape. Bruk disse som polstring under vinteropplags presenningen. Våre beste presenninger er absolut det du burde gå for skal du sikre båten din for vinteren.   Du kan selvfølgelig få disse i forskjellige farger, så spør oss gjerne om dette ved å sende oss en email til: info [at] PresenningEksperten.no (skiver denne emailen slik for ellers så får vi for mye SPAM). Potensielle problemområder er ofte ting som vindusrammehjørner, antennefester, og selvfølgelig selve stativet som holder vinter presenningen oppe. ….der må du selvfølgelig dekke til slik at en lettpresenning  ikke får så lett hull. 


3.Hvorfor er ett båtovertrekk som våres både sterkere og varer mye lenger enn en blytung PVC presenning?
Det er klart at mange tror at en TUNG PVC presenning til vinteropplag er bedere / sterkere enn en Lett vinteropplags presenning som vi representerer.  La meg forklare. Selv har jeg eid en OB Wiik presenning i en 4...5 år… den har alrerede begynt å revne og råttne (se bilder jeg har lagt ut på netsiden våres så det hvet jeg allt om.)  Noen mener at en tung båtoverdekning pressening er bedre siden de mener den vil holde seg på plass bedere… men det er slettes ikke riktig det heller for det er et lett problem å løse da man ganske så enkelt kan tjore fast presenningen med treliters kanner med frostveske i og gummistopper some vil gjøre at dette fjerer i vinden. 

4.Festing - litt mer detaljert - Sørg for å feste presenningen ordentlig. Kryssing og knytning av tauverk under båten eller surring til en trailer er tilstrekkelig for de fleste behov. Men hvis du trenger å gi tilgang til deler av båten, er et annet alternativ å forankre tauverk med en eller annen form for vektet ankerpunkt. Bruk av strikkesnorer eller gamle dekkrør er den perfekte tingen for denne jobben. Eller bare fyll en tom drikkeflaske / boks med sand, grus eller vann, bruk en strikkesnor og bind dem gjennom presenningsmaljene. Bruk en lengde strikkesnor eller tau for å binde presenningskrokene til øyene med akkurat nok lengde til å hvile på bakken uansett hvor du vil, for å unngå at de vektede flaskene banker og skraper mot skroget. Når du trenger tilgang, bare løsn litt på ledningen / røret og løft presenningen etter behov.  Men IKKE fest tauet til selve skroget på båten for da kan hele båten velte når det er sygt uvær. 

5.Støtt eventuelle lavpunkter - Det er viktig å støtte opp eventuelle lavpunkter under dekslet / presenningen din. Unnlatelse av å gjøre dette kan føre til at dekslet samler vann når det regner eller har samlet seg sne noe som kan føre til feil plassering, løssning og til og med rive av presenningen. Du kan legge en litt tykk planke eller ett rør på områder hvor du kan tenke deg at presenningen kan få noe “heng”.  Nok en gang, husk å putte beskyttelse på skarpe kanter da disse kan føre til slitasje eller rive hull i kalesjen / presenningen. 

6.Forsikre deg til slutt om at du tillater ventilasjon - Hvis du slipper inn litt luft på steder, kan du unngå oppbygging av mugg og ting og tang. Så det er lurt å tillate lufteluker både foran og bak for å skaffe litte gjennomtrekk…..for da Liker Båten seg mye bedre. 

De som tar vare på båten si har masse mer glede av den når sommeren setter in. Og selvfølgelig ikke bare det, men vedlikehold og reperasjoner blir det mindere og mindre av når man holder ting i stand….for det man sist har lyst å streve med er å plutselig få en masse ting å fikse på når man jo egentlig har lyst til å kose seg på vannet med venner og familie...eller dra ut for å fiske litt makrell eller sette noen teiner for å skaffe seg noen krabber eller hummer ;-)
Jo...en skikkelig presenning som det er kvalitet over… det er noe du kommer til å være glad for at du anskaffet deg og tok vare på båten din. 

Følg disse topp tipsene fra PresenningEksperten.no, så bør du få en effektivt og billig båtopplag for båten din under høst og vintermånedene, din presenningspartner.


    Legg igjen en kommentar


    Vennligst merk, kommentarer må bli godkjent før de blir offentligjordt.